Toma Coconea s-a clasat pe locul 4 in prologul celebrei curse Red Bull X-ALPS

0
1248

 Red Bull X-Alps a ajuns la editia a opta. Startul se va da pe 2 iulie. Joi, 29 iunie, a avut loc prologul acestei cumplite curse de anduranta. 32 de concurenti au dificila misiune de a parcurge distanta dintre Salzburg (Austria) si Monaco pe jos sau cu parapanta. In linie dreapta sunt 1138 de kilometri. Romanul Toma Coconea este singurul sportiv din lume care a participat la toate cele 8 editii. Cele mai valoroase clasari au fost in 2007 si 2011 cand a obtinut pozitia a doua. In 2013 a incheiat pe 10, iar in 2015 a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei accidentari. Este faimos in randul concurentilor datorita vitezei formidabile de deplasare. Intr-o singura zi a parcurs 100 de kilometri in mers.

Toma Coconea :” I love it !!!”

Acestea au fost primele cuvinte ale lui Toma Cuconea imediat dupa ce a incheiat prologul LEATHERMAN. Romanul a fost la doar un loc de podium. Concurentii au  parcurs un traseu dur in care au avut parte de catarari si coborari dificile, dar si de zbor cu parapanta. Pentru prima data traseul Red Bull X-ALPS va avea 7 check point-uri, in sase tari: Austria, Slovenia, Germania, Elvetia, Italia si Franta. Slovenia este cea mai noua tara introdusa in competitie.

Cei 32 de concurenti cu 21 de nationalitati vor fi nevoiti sa traverseze de 4 ori, de la nord la sud, cel mai lung lant muntos al Europei: Alpii.

Punctul cel mai inalt la care vor ajunge va fi de 2864 de metri. Fiecare concurent are parte de o persoana suport ce il poate ajuta cu alimentarea, strategia sau oricare alta problema intampinata pe traseu. Dataorita unei tehnologii Live Tracking avansate, milioane de oameni de pe glob sunt la curent in fiecare secunda, in timp real, cu desfasurarea „ostilitatilor”.  Toma Coconea este nascut pe 5 mai 1975, iar „suportul” sau pentru editia din 2017 va fi Adrian Miclea.

Credit Photo: Facebook Red Bull X-ALPS