Trei atleți ai CSM Dorna Vatra-Dornei vor concura la „Moldovan Youth Challenge”

56
Trei atleți ai CSM Dorna Vatra-Dornei vor concura la „Moldovan Youth Challenge

Trei atleți dorneni participă în week-end, la evenimentul atletic din Chișinău. Claudia-Ionela Costiuc, Alexandru Prâsneac și Kore Robert-Petru sunt legitimați la CSM Dorna Vatra-Dornei.

Trei atleți dorneni fac parte din delegația României care a ajuns în Republica Moldova. Din delegație mai fac parte șase sportivi și trei antrenori.

Stadionul Dinamo din Chișinău este gazda competiției „Moldovan Youth Challenge 2021″, adresată atleților din categoria Juniori 2 (Under 18) din Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucraina. Delegația României este formată din nouă atleți și trei antrenori. Sportivii dorneni sunt antrenați de profesorul Cristian Prâsneac . Aceștia au fost aleși după performanțele obținute la probele lor favorite în urma participării la competițiile naționale desfășurate în această primăvară. Astfel,   Costiuc Claudia-Ionela va alerga în proba de 400 metri. Sportiva de 17 ani este calificată la Campionatul European U 20 de la Tallinn Estonia între 15-18 iulie și la Campionatul Mondial U 20 Nairobi-Kenya 15-18 August. Prâsneac Alexandru (16 ani) va concura în cursa de 800 metri (timp 1:55.72) el reușind în iarna să doboare recordul  național U 16 și la compeția de la Chișinău merge cu gândul să doboare recordul național U 16. Kore Robert-Petru (17 ani) va alerga în proba de 400 metri (timp 52.02).

Este o verificare a nivelului de pregătire a sportivilor și selectarea candidaților pentru Campionatul Balcanic U18. Probele de aruncarea ciocanului și aruncarea discului se vor desfășura vineri, 2 iulie, începând cu ora 15.30, în timp ce celelalte probe ale competiției vor avea loc sâmbătă, 3 iulie, pe stadionul Dinamo din Chișinău.Concursul se va desfășura la masculin / feminin, pe mai multe probe: 100 metri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, săritura în lungime, săritura în înălțime, triplusalt, aruncarea ciocanului, aruncarea greutății, aruncarea discului, aruncarea suliței.

Pe AIMX citiți aici și despre Paul Georgescu recordmanul care a înotat un ultramaraton acvatic de 100 de kilometri în bazin.

Autor Ovidiu Pețenghea