sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCICLISMTurele lui Mindruta in 2017: de la Marea Neagra pana in Alpii...

Turele lui Mindruta in 2017: de la Marea Neagra pana in Alpii din Turul Frantei

     Intr-o dimineata de sambata, de la finalul lui aprilie 2007, Lucian si Cristi ieseau din Bucuresti „calare” pe biciclete cu destinatia Marea Neagra. „Eram un fel de ciuca a bataii de joc. Cei care mergeau cu bicicleta erau asimilati ca fiind ori ticniti, ori saraci si cu siguranta ridiculizati” isi aminteste… Lucian, Lucian Mindruta, despre perioada pionieratului in ale biciclitului in Romania. El si Cristi au format in urma cu aproape 10 ani „plutonul” care pleca in prima expeditie cu bicicleta la mare. La aproape 11 ani distanta Mindruta a limitat la 450 locurile pentru tura la mare. ” E greu sa organizezi un convoi lung de 1 km. NU vreau sa se transforme intr-o miscare haotica. Vreau sa invatam sa mergem in pluton”, explica Lucian. 11 autocare, 7 tiruri pentru biciclete de la DB SCHENKER, 3 oameni „specializati” doar in taiatul portocalelor, tone de alimente si o armata formata din 30 de persoane fac posibila editia din 2017. 

Saua de la bicicleta tapetata cu bureti de baie

     Lucian Mindruta a sunat adunarea intr-o vineri seara, pe post, la Antena 1. La chemarea prezentatorului a raspuns prezent doar Cristi, un tip care mergea si el constant cu bicicleta la servici. L-a recuperat de la intrarea in Herastrau si au plecat spre mare. „La prima tura am imprumutat de la cineva din Brasov o bicicleta de sosea, de cursa. Nu eram obisnuit cu ea. Avea saua dura, subtire si m-a durut fundul ingrozitor. La Slobozia m-am dus la farmacie si mi-am cumprat bureti de baie pe care i-am lipit pe sa ca sa pot sa continui aventura”, si-a amintit Lucian pentru aimx.ro. 

Ce a ramas constant din 2007 si pana acum…„faptul ca aceasta TURA este destinata amatorilor si nu profesionistilor. Ritmul pe care il impunem este de 20 de km la ora. Ne oprim din 20 in 20 de km, facem pauze de hidratare si-i ajutam si pe cei mai slabi sa ajunga la final. Este o proba de solidaritate.” Dar nici amatorii de azi nu mai sunt ca in trecut: „In 10 ani participantii au devenit din ce in ce mai bine pregatiti si au bicle mai performante. Amatorii din ziua de azi au macar una sau doua ture la activ, dar avem si incepatori. In continuare aproximativ 30 la suta din biciclisti au facut doar ture de parc inainte de a incerca acest traseu de 300 de km”, spune Lucian Mindruta.

AU INCHEIAT TURA:                                                                                                                       

cel mai tanar participant: 6 ani, tractat insa de bicicleta tatalui.

cel mai tanar participant care a pedalat pe cont propriu: Bianca, 11 ani, din Brasov.

cel mai varstnic participant: nea Marin Cenusa, 77 de ani.

Cu bicicleta la Mare (aprilie 2017):

Traseu de doua zile: Bucuresti – Lehliu – Drajna – Slobozia – Giurgeni – Navodari.

Distanta: 300 de km.

Lucian Mindruta despre…

  • riscul de a fi recuperat de autocar 🙂 : Exista ! Le recomand participantilor sa aiba totusi un an, doi de ciclism in spate si macar o tura de 50 de km.
  • ce „gasiti” in TURA de la mare : Sport, placere, ENTERTAIMENT, petreceri, tombole, distractie, natura.
  • cat slabesti: Nu slabesti ! Te intorci mai gras! Avem ciocolata, banane, biscuiti, iaurt. Eu la mare ma ingras intre jumatate de kilogram si un kilogram.

    IMPREUNA LA TURUL FRANTEI si PENTRU PRIMA DATA MTB

In 2017 pentru prima data Lucian Mindruta va organiza ture si in afara tarii. De departe cel mai tentant suna posibilitatea de a „alerga” intr-o etapa din Turul Frantei la scurt timp dupa trecerea plutonului. In exclusivitate aimx.ro va prezinta toate TURELE din 2017, locurile de desfasurare si datele din calendar.

Biking de iarna:

Prima iesire de dezintoxicare, 1 ianuarie, ora 14.00.  Participanti: 100, in 5 orase (Bucuresti, Oradea, Cluj, Brasov, Giurgiu)

Turul Nordului, Februarie. Antrenament oficial pentru tura cu bicicleta la mare. Bucuresti – Fierbinti – Snagov – Bucuresti (100 km)

Turul Sudului , Martie Antrenament oficial pentru tura cu bicicleta la mare. Bucuresti – Calugareni – Giurgiu si retur (100 km)

Evenimente cu acces limitat:

Cu bicicleta in Halkidiki (aprilie), Cu bicicleta in Delta (mai sau iunie),  Cu bicicleta la Cazane (septembrie)

Evenimente Exotice (noutati 2017)

Impreuna la Turul Frantei (iulie) (eveniment desfasurat in Franta, transport cu avionul si camion pentru bicle, masina de insotire la fata locului, numar limitat la 20 persoane)

Cu Vele si cu pedale (iulie-august) Eveniment de sailing si biking – Mangalia – Balcic si retur

Midnight biking de Sanziene Mars de masa in Bucuresti (21 iunie)

MTB Camp – un fel de “Bikestock” (iulie) Locatie: valea Doftanei, cu cortul, instructori, trasee.

Alte evenimente Romania :

Cu bicicleta la Sinaia (mai) , Cu bicicleta in Transilvania 100-200 (iunie)

CREDIT FOTO: DAN BISTRITEANU

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE