Inscrierile la ultramaratonul virtual „Alearga Romania” raman deschise

132

Înscrierile la ultramaratonul virtual “Aleargă România!” continuă. Organizatorii au anuntat ca acestea raman deschise pana pe data de 31 octombrie. A trecut deja o luna de cand 600 de alergatori din tara si din strainatate au luat startul in cele doua ture: de 986 de kilometri, respectiv 1972.

Ultramaratonul virtual „Alearga Romania” strabate tara de la Vest la Est

„Aleargă România!” oferă participanților atât o motivație suplimentară pentru a rămâne activi în această perioadă în care multe concursuri din lumea reală sunt amânate sau chiar anulate, cât și informații interesante despre localitățile prin care „trec”, în drumul spre finiș.

Peste 600 de alergători din țară și din străinătate au acceptat până acum provocarea de a încerca un ultramaraton între cel mai vestic punct al țării (Start de la Triplex Confinium, granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia) și punctul cel mai estic (plaja Sulina).

Traseul ultramaratonului virtual „Alearga Romania”

Startul oficial al concursului „Aleargă România!” s-a dat pe 1 iunie 2020, dar înscrierile sunt deschise în continuare, până pe 31 octombrie 2020. Participanții au timp până în ultima zi a anului să ajungă la Finiș.

Ce are special evenimentul „Aleargă România!”?

Participanții nu se întâlnesc la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu și își convertește kilometrii din viața reală, avansând astfel pe harta virtuală a traseului înspre finiș.

Fiecare participant confirmat are un cont individual pe www.aleargaromania.ro, unde își încarcă treptat numărul de kilometri parcurși, cu link la activitatea din aplicația sportivă folosită. În plus, este disponibil istoricul activităților, progresul realizat, precum și “localizarea” pe traseu sau încadrarea în timp.

De asemenea, progresul tuturor participanților este disponibil live și se actualizează automat, la fiecare introducere de kilometri.

 „Au mai rămas 6 luni până la finalul anului, încă este timp suficient pentru a străbate toată țara în alergare. Este o provocare, dar una total realizabilă. Iată că acum aveți motivația de a face sport cu regularitate și ocazia de a câștiga și purta cu mândrie catarama care dovedește că ați străbătut toată România! Vă încurajăm să vă alăturați Comunității Aleargă România! Important pentru noi toți este să ducem această provocare până la capăt; contează mai puțin pe ce loc ajungem, cât faptul că am găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a o finaliza cu succes”, a declarat Ciprian Ștefănescu, inițiatorul evenimentului.

Elena Avasilichioaiei , locul 6 in tura de 986 de kilometri, cu 500 de kilometri poarcursi pana pe 29 iunie

Există două opțiuni de distanță:

  • Tura dus – 986 km
  • Tura dus-întors – 1972 km

Toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris până joi 31 decembrie 2020, la ora 23:59 cel târziu, primesc statutul de Finisher și catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea.

Activități eligibile: alergare (afară sau pe bandă) sau mers pe jos (power-walking, hiking). Participanții aleg când și unde doresc să facă mișcare (respectând toate regulile impuse de autorități).

Evenimentul a strâns în jurul său o comunitate vibrantă, care se sprijină și se încurajează reciproc. Profilul public este disponibil pe Facebook și pe Instagram, dar există și un Grup privat pentru discuțiile și organizarea internă, în care participanții au început să își prezinte locurile prin care aleargă în zona lor sau frumusețile localității lor de reședință – ca o călătorie virtuală prin diverse locuri din țară.

Inscrierile se pot face si on line pe siteul www.aleargaromania.ro. Tot pe aimx.ro poti citi si despre traversarea inot istorica din Sicilia, Italia in Malta, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire