vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALERGAREUn nou rezultat de referință pentru Claudia Bobocea la 800 de metri

Un nou rezultat de referință pentru Claudia Bobocea la 800 de metri

Un nou rezultat de referință pentru Claudia Bobocea, a alergat și a făcut un nou cel mai bun rezultat personal în acest sezon la 800 de metri.

Un nou rezultat de referință pentru Claudia Bobocea la 800 de metri

Un nou rezultat de referință pentru Claudia Bobocea, sportiva antrenată de Valentin Anghel a alergat la Folksam Grand Prix!

Claudia Mihaela Bobocea s-a clasat pe locul al treilea la Sollentuna în Suedia. Reprezentanta României a fost cronometrată în 2.01.63/100, fiind devansată în clasamentul final de atleta sud-africană Prudence Sekgodiso şi de maghiara Bianka Keri.

Anul trecut, Claudia Bobocea a câştigat proba de 1.500 de metri în concursul de la Sollentuna. Atleta română a fost urmată de atleta mexicană Laura Galvan şi de belgianca Elise Vanderelst. Claudia Bobocea a fost recompensată cu un cec de 500 de euro.

Folksam Grand Prix face parte din circuitul atletic World Athletics Continental Tour Bronze.

Claudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene după locul patru ocupat în proba de 1.500 metri la reuniunea internaţională Ostrava Golden Spike. Și la Mondiale, Claudia se califica după ce realiza un record personal care îi asigura prezenţa atât la Campionatele Mondiale de la Eugene (SUA), cât şi la Campionatele Europene, de la Munchen.

Înainte de Europenele din Turcia, la Birmingham a fost etapa finală a circuitului mondial indoor organizat de World Athletics în acest sezon. Singura sportiva din România care participa la această competiție  Claudia Bobocea a fost înscrisă pe lista concurentelor la 1000 de metri, alături de alte nume mari ale semifondului mondial, cum ar fi britanica Laura Muir sau poloneza Sofia Ennaoui. Claudia stabilea un record național al probei pe distanța de 1000 de metri feminin în sală.

Claudia Bobocea a fost finalistă la 1500 metri la Mondialul de Atletism în sală de la Belgrad. 

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE