sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXȘtefania Alexandra Uță face recorduri antrenată de Alina Gabriela Enescu

Ștefania Alexandra Uță face recorduri antrenată de Alina Gabriela Enescu

Ștefania Alexandra Uță face recorduri antrenată de Alina Gabriela Enescu! Atleta impresionează la nivelul ei de vârstă și adună medalii pentru România. La FOTE anul trecut, a obținut argint la 400 metri garduri.

Ștefania Alexandra Uță face recorduri antrenată de Alina Gabriela Enescu
Sursa Facebook Stefania Alexandra Uta

Ștefania Alexandra Uță face recorduri antrenată de Alina Gabriela Enescu. Fosta antrenoare a Ionelei Tîrlea, Viorica Enescu, a predat ștafeta fiicei, iar antrenoarea Ștefaniei știe cum să scoată ce e mai bun de la tânăra atletă!

”Ne-am cunoscut când a venit să învețe să înoate. Am specializare și în natație și fac cursuri de inițiere la Călimănești. Am văzut-o cum arată și am chemat-o la stadion. Am rugat părinții să o mute în clasa a cincea la o școală cu profil sportiv și după doi ani a început să adune rezultate. Este prima perfomeră europeană la categoria de vârstă”.

Este în clasa a noua, învață, aleargă, face recorduri! Ștefania Alexandra Uță face performanță antrenată de Alina Gabriela Enescu.

”Vreau să fiu campioană olimpică! Vreau să fiu campioană mopndială. Cursele nu o să fie niciodată la fel.” Mesajul complet îl găsiți pe pagina de socializare al Ștefaniei.

La 400 metri garduri impresionează pe plan european cu timpii scoși la nivel sub 18 și la sub 20 de ani. Are recorduri naționale la 300 metri garduri. La 400 metri garduri are record la sub 16 ani. În 2023 cu ștafeta de la club a devenit campioană la nivel sub 20 de ani. Este campioană la sub 18 ani la 60 de metri garduri. În aer liber a scos 57.32 prima performanță europeană la u18, u 20, a doua performanță mondială. A câștigat Internaționalele de atletism ale României și urmează finala programată la Craiova la nivel sub 20 de ani. Va alerga și 400 metri plat. Se pregătește pentru Campionatele Europene.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE