Velicu a ajuns la 10 titluri de campion national consecutive la skeleton

582

Velicu a ajuns din nou pe prima treapta a podiumului la Campionatul national de skeleton. Intrecerile de la Innsbruck l-au gasit in top pe campion in cursa de aparare a titlului. Dorin Velicu s-a impus in Austria in fata lui Mihai Daniel Pacioianu. Pe trei a incheiat Mihail Sebastian Enache.

Velicu a ajuns din nou pe prima treapta a podiumului dupa ce a castigat Cupa Tirol si-a aparat titlul national!

Velicu a ajuns la 10 titluri de campion national consecutive la skeleton„Pe 21 decembrie  mi-am aparat titlul de campion national in proba skeleton. Este al 10-lea titlu consecutiv, al 11-lea din 2006 pana in prezent. Cu toate ca sezonul acesta nu am iesit pe gheata si doar ce am facut niste coborari inainte de aceste campionate, rezultatul a fost unul mult asteptat si muncit.”-DorinVelicu

Dorin Velicu nu isi pierde continuitate si reuseste sa-si apere titlul national la skeleton chiar daca nu mai reprezinta Romania la nivel international.

„ Adversarii mei au avut doua luni de pregatire si de competitii internationale in fata mea. Ei au beneficiat de tot sprijinul federatiei. Partia pe care s-a desfasurat competitia (IGLS) a fost ca intotdeauna in cele mai bune conditii si vremea a tinut cu noi ( nu toate virajele sunt acoperite). Acum ma voi intoarce acasa si imi voi petrece sarbatorile in familie. Urez pe aceasta cale tuturor celor care m-au urmarit si m-au sustinut in cariera mea de skeletonist, Sarbatori fericite si un an nou mai bun si cu impliniri !”-Dorin Velicu

La intrecere au participat in ordinea clasarii in Top 10: Andrei Deliu si Bogdan Dobre care au completat Top 5. Ei au fost urmati de Gabriel Candrea, Mihai Calancea, Adrian Radu si Stefanita Muscalu.

Top 3 la Nationalele de skeleton din Austria: Dorin Velicu, Mihai Daniel Pacioianu si Mihail Sebastian Enache. Sebastian are locul 1 la Campionatele Mondiale de Starturi de la Mamaia in 2016. Enache a obtinut in acest an locul 10 la Campionatele Mondiale de Juniori din St. Moritz, in ianuarie si locul 12 in Cupa Europei din Innsbruck.

Autor: Ovidiu Pețenghea