Victorie clară pentru Eduard Grosu la Mianyang Fucheng!

0
49
Victorie clară pentru Eduard Grosu la Mianyang Fucheng!

Victorie clară pentru Eduard Grosu. Campionul nostru se simte perfect în Asia. Are deja două victorii la rând. Și în Aprilie și în Mai a adunat premii.

Mai a fost perfect pentru Edi cu două victorii. Premii pentru ciclistul Eduard Grosu în China, este cel mai bun cățărător și are două clasări pe podium și în Aprilie. Edi Grosu și Adi Marcu au fost surprinși la finalul etapei (Anhui-Shitai) de 173 kilometri, o etapă desfășurată pe ploaie. Eduard Grosu urcă pe podium după ce a făcut integrarea la noua echipă, MACH-Incolor Team. După o săptămână de acomodare, atât el cât și Adi Marcu, au luat startul în Asia. Lui Edi îi place să concureze în China!

Premii pentru ciclistul Eduard Grosu în China. Surpriza vine în clasamentul cățărătorilor. China Road Professional Cycling League, cursa cu cel mai înalt nivel din China!

Încă din 2014, Edi a arătat că îi place să concureze în Asia. Atunci a început seria victoriilor în Turul Chinei, Qinghai Lake. Grosu, care era cel mai tânăr component al echipei continentale Vini Fantini, s-a impus pe traseul care a avut startul și sosirea la Zhongwei și a avut o lungime de 120 de kilometri. 

Eduard Grosu a fost foarte bine susținut de coehipierii săi și astfel s-a impus la sprintul final.

În 2018, Edi concura pentru Nippo – Vini Fantini – Europa Ovini și a câştigat etapa a şaptea a Turului ciclist al Lacului Qinghai (China), între Qilian şi Menyuan, pe distanţa de 169 kilometri. Eduard Grosu câştigase şi etapa a treia a cursei, apoi a obținut un loc 2 în etapa a cincea.

Eduard Grosu continua în 2019 seria evolutiilor foarte bune în Asia. După două ore 52 de minute și 57 de secunde a fost primul la finish în etapa a 6-a din turul Lacului Qinghai. Eduard Grosu l-a întrecut la sprint pe Imerio Cima. Italianul concura pentru Nippo Vini Fantini fosta echipa a lui Edi. Grosu a concurat 5 ani la Nippo Vini Fantini, iar pentru campionul național la șosea era în acel an o nouă campanie de succes, după ce a semnat cu Delko Marseille. 

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea