Victorie la Snowboard pentru Romania. A 4-a clasare in top 2 la rand!

280
Victorie la Snowboard pentru Romania. A 4-a clasare in top 2 la rand!

Victorie la Snowboard pentru Toma-Andrei MORTILA ZAHARESCU in Grecia! Dupa trei clasari consecutive pe locul doi, sportivul de la CSO Sinaia a castigat la Slalom, in Grecia. Toma a castigat intrecerea de la Parnassos. A fost intrecerea nationala a Greciei iar sportivul Romaniei a castigat in fata cehului Viktor Bruzek. Adrian Teodorescu a terminat al treilea. Si pentru Adrian este a 4-a clasare pe podium la rand. De fiecare data a fost pe locul trei. Cei doi reprezentanti ai Romaniei au obtinut aceste rezultate la Slalom si la Slalom Urias la Nationalele din Serbia si Grecia.

Victorie la Snowboard in 2020 pentru Mortila, primul roman care a castigat o competitie FIS in afara tarii Vitsi Kastorias Balcan Cup PGS in 2009.

In prezent  Toma Mortila este legitimat la Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia. El are sprijinul Clubului Sportiv de Schi si Snowboard Azuga. Strategia de dezvoltare e realizata alaturi de Snow Academy Sinaia.

Victorie la Snowboard pentru Romania. A 4-a clasare in top 2 la rand!

Snowboarderii Romaniei participa la competiții FIS in vederea obtinerii de clasari in Top 10. O noua evolutie la o etapa de Cupa Mondială in 2020 depinde si de conditiile meteo. Din cauza lipsei zapezii se anuleaza foarte multe curse.

”Am avut o sesiune de antrenament la sfarsitul lui noiembrie 2019 si am participat la 2 etape cu Cupa Mondială de snowboard”-Toma Mortila

Anul trecut am marcat si o premiera pentru Romania la Snowboard! Prima finala romaneasca a fost la Mavrovo. Toma Mortila si Adrian Teodorescu s-au intrecut pentru victorie in Macedonia. Dana Popescu a castigat la Paralel GS FIS Snowboard Race in Mavrovo. A fost concurs  de calificare in Cupa Mondială de snowboard pentru sezonul 2020!

Victorie la Snowboard pentru Romania. A 4-a clasare in top 2 la rand!

La PGS Toma Mortila a castigat in fata lui Teodorescu. Pe locul trei a fost  Alexander Kakarski din Macedonia.  La GS Toma a fost pe locul 2, iar Adrian Teodorescu ( CSO Sinaia) a fost pe locul 3.

Pe AIMX aflati vesti si de la FIS Children Trophy din Poiana Brasov. Articolele sunt aici!

Autor Ovidiu Pețenghea