Victorii pentru Amalia și Vlad Covaliu la sabie, la Cupa României

53
Victorii pentru Amalia și Vlad Covaliu la sabie, la Cupa României
sursa Federația Română de Scrimă

Victorii pentru Amalia și Vlad Covaliu pentru Dinamo la Cupa României! La 18 ani, cel mai frumos cadou pentru Vlad a venit de pe planşa de concurs. Vlad Covaliu a câştigat Cupa României la juniori, ediția 2023. Tot anul acesta, Vlad a luptat la Campionatul Euopean unde a câştigat aurul, împreună cu echipa de juniori a României.

Victorii pentru Amalia și Vlad Covaliu la sabie, la Cupa României

Victorii pentru Amalia și Vlad Covaliu. Amalia și-a păstrat trofeul cucerit anul trecut în întrecerea cadetelor, din Cupa României la sabie.

Conform FR Scrimă.ro, Amalia a învins-o în finală pe colega sa de club de la CS Dinamo, Anastasia Fusea, cu scorul de 15-9. Medaliile de bronz au revenit sabrerelor Adriana Maria Geatara (CS Dinamo București) și Ema Cîrligeanu (CS Riposta București).

În prima fază Amalia a trecut de Rebeca Maria Tudorancea (CS Dinamo) cu scorul de 15-5. A urmat succesul din optimi cu Briana Valentina Pelin (CSTA București) 15-5. În sferturi confruntarea s-a încheiat cu succesul Amaliei în fața Evei Gimin Bobes (CS Dinamo) 15-10. Confruntarea dinamovistelor din semifinale s-a încheiat în favoarea Amaliei învingătoare în fața sportivei Adriana Maria Geatara (CS Dinamo) 15-5.

Vlad Covaliu a reușit să-și treacă în palmares trofeul Cupei României la sabie masculin juniori, după o finală în care l-a întâlnit pe colegul său de la Dinamo, Marco Șovar. Vlad a dominat întâlnirea și s-a impus cu 15-6. Medaliile de bronz au fost obținute de Radu Nițu (CS Riposta) și de Mihnea Enache (CSA Steaua).

Vlad a început cu victorie în fața lui Mihnea Velicu (CS Dinamo) 15-1.

În optimi a fost succes pentru Vlad contra lui Ionuț Duțu (CSA Steaua) 15-10.

A urmat victoria în fața lui Casian Cîdu (CS Dinamo) 15-10.

Vlad Covaliu și Radu Nițu (CS Riposta) au încheiat confruntarea din semifinale la scorul 15-10.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea