sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSPORTURI DE IARNAViorel Palici: "Coborarile au fost horror. Nu vedeai la 6,7 metri"

Viorel Palici: „Coborarile au fost horror. Nu vedeai la 6,7 metri”

Romania a avut 4 reprezentanti in proba individuala, prima de la Campionatul Mondial de Schi Alpinism desfasurat in Italia. Silviu si Rares Manea, Viorel Palici si Andrei Preda au concurat pe traseul de 20 de km cu o diferenta de nivel de 1900 de metri impreuna cu alti 70 de sportivi. Silviu Manea a obtinut cea mai buna clasare pentru Romania :locul 38, cu un timp de 2 ore 14 minute si 7 secunde. El a fost urmat de Viorel Palici, pozitia a 45-a, cu 2 ore 20 de minute si 56 de secunde. aimx.ro a vorbit cu Viorel la cateva ore dupa cursa. Acesta nu si-a ascuns dezamagirea rezultatului: „Vremea a fost foarte urata. Multa ceata. Coborarile au fost horror.La vale am pierdut foarte mult. Efectiv nu vedeai la 6,7 metri. Trebuia sa ma uit dupa fanioane si nu puteam sa ma concentrez pe coborare. Nici ochelarii nu aveam cum sa-i tin la ochi. Aproape tot timpul aveam lacrimi in ochi. Sa speram ca la vertical si la sprint va fi mai bine.”

Ceilalti doi romani Rares Manea si debutantul Andrei Preda au gterminat proba individuala pe locurile 49 (2 ore 25 de minute si 17 secunde), respectiv 56 (2 ore, 34 de minute si 55 de secunde).

Italiano Damiano Lenzi, unul din marii favoriti ai cursei, a devenit campion mondial dupa ce a oprit cronometrul la 1 ora ,52 de minute si 10 secunde. aimx.ro va va tine la curent cu rezultate si declaratii si de la celelalte probe ale Campionatului Mondial de Schi si Alpinism. Romania are ca principal obiectiv un loc 6 in proba de stafeta,

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE