Vlad Ștefan Stancu și succesul la fluture, plus finala cu David Popovici

112
Vlad Ștefan Stancu și succesul la fluture, plus finala cu David Popovici
sursa Facebook, FRNPM

Vlad Ștefan Stancu și succesul la fluture la Naționale. La tineret a dominat cu 2:01.03. A fost urmat de Vlad Ștefan Mihalache și de Ștefan Cozma.

Vlad Ștefan Stancu și succesul la fluture, plus finala cu David Popovici
sursa Instagram,
VladStancuu

Vlad Ștefan Stancu și succesul la fluture la Campionatele Naționale de Natație de la Otopeni.

Vlad Ștefan Stancu s-a impus în fața lui Vlad Ștefan Mihalache în finala Open în care Tobias George Dumitrache a fost pe trei.

Vlad Stancu înoată pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Vlad este medaliat cu argint şi bronz la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima în proba de 1.500 metri liber. Sportivul este şi dublu campion european de juniori.

Vlad Stancu înoată pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Vlad Stancu înoată pentru calificarea la Jocurile Olimpice programate în Franța.

După evoluția la Campionatele Mondiale de juniori, Vlad a avut trei săptămâni de vacanţă după doi ani şi jumătate. De la 14 ani Vlad s-a dedicat natației și devotamentul îi este răsplătit cu medalii internaționale.

La 200 metri fluture la Naționale a câștigat în 2:01.03. Vlad Ștefan Mihalache l-a urmat, iar pe trei a fost Tobias George Dumitrache.

La 400 metri liber este vicecampion. A terminat în 3:52.45. Campionul, David Popovici a încheiat în 3:51.18.

Vlad Stancu a doborât un record național care a rezistat 24 de ani! La 16 ani a câștigat la Naționalele de la Bacău nu mai puțin de zece titluri naționale. ”Obiectivul principal este legat de Jocurile Olimpice de la Paris 2024” după cum a declarat pentru www.csasteaua.ro.

Recordul național al lui Dragoș Coman a fost îmbunătățit de Vlad!

”Vlad a reușit la Bacău să doboare două recorduri naționale. Primul pentru vârsta de 17 ani, iar al doilea, are data din 1998. Este vorba de recordul până la vârsta de 18 ani pe distanța de 800 de metri a lui Dragoș Coman”, spune mândră antrenoarea Iulia Becheru pentru Steaua București

8:00,35 este o performanță cu cinci secunde mai bună decât cea reușită de Dragoș Coman în 1998.

Vlad a ajuns la înot la 6 ani, iar de la vârsta de 11 ani a început să lucreze cu actuala sa antrenoare, Iulia Becheru.  Vlad a entuziasmat anul trecut la Campionatele Europene pentru juniori de la Roma. În Italia a ocupat locul 5 la 800 de metri, locul 6 la 400 de metri și locul 7 la 1.500 de metri.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Bucură-te de primăvară, în natură, cu alergare și peisaje superbe la competiția www.urmepeplay.ro !

Autor: Ovidiu Pețenghea