Rezultate pentru lotul României de gimnastică la Campionatul European din Antalya.

0
274
Rezultate pentru lotul României de gimnastică la Campionatul European din Antalya.
sursa foto Română de Gimnastică, credit Emilia Nicolae

Rezultate pentru lotul României de gimnastică la Campionatul European din Antalya. Echipa de gimnastică feminină a României a ocupat, miercuri, locul 5 în competiţia pe echipe, la Campionatul European din Antalya, clasare care îi aduce şi calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

Rezultate pentru lotul României de gimnastică la Campionatul European din Antalya.
Sursa Federația Română de Gimnastică, credit Emilia Nicolae

Rezultate pentru lotul României de gimnastică la Campionatul European din Antalya. În finalele pe aparate, România va fi reprezentată de Ana Bărbosu – sol, Amalia Ghigoarţă – bârnă, Sabrina Maneca Voinea – sol şi sărituri. Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă au încheiat, vineri, finala la individual-compus pe locurile 9, respectiv 19, la Campionatul European din Antalya.

În finala la individual-compus, Gabriel Burtanete a încheiat pe locul 23 la Europenele din Antalya. El va mai evolua în finală la sărituri după locul 4 în calificări, în timp ce Andrei Muntean va evolua la paralele după locul 6, pe care l-a obținut.

Obiectivul principal al sportivelor antrenate de Gina Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroşan, Ramona Micu, Cătălin Meran şi Patrick Kiens a fost clasarea cu echipa în primele 13 locuri, ceea ce reprezintă şi calificarea la Campionatul Mondial de la Antwerp.

Ambele echipe ale României au obţinut calificarea pentru Campionatul Mondial, în urma clasărilor din calificări la Europene– fetele au fost pe locul 5 şi băieţii pe locul 11. Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Nicholas Ţarcă, Răzvan Marc și Roland Modoianu au dus echipa pe poziția de calificare la Mondiale!

Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat ambele finale în acest an la Cupa Mondială de la Doha. În finală la sol a fost urmată de Chiaki Hatakeda din Japonia şi de Breanna Scott din Australia. Sabrina Voinea a câștigat și la bârnă, iar, în prima zi a finalelor pe aparate s-a clasat pe locul 5 la sărituri.

Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat ambele finale la Cupa Mondială de la Doha.

Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat ambele finale la Cupa Mondială de la Doha spre satisfacția Cameliei Voinea. Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5 la paralele.

Sabrina a debutat la senioare la Cupa Mondială de la Doha. Antrenată de mama sa, Camelia Voinea – campioană mondială și europeană, vicecampionă olimpică la gimnastică și de Cristian Moldovan, Sabrina a câștigat ambele finale și se va pregăti pentru Campionatele Europene din aprilie!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Bucură-te de primăvară, în natură, cu alergare și peisaje superbe la competiția www.urmepeplay.ro !

Autor: Ovidiu Pețenghea