vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMWeekend in Mica Bucla. Eduard Grosu poarta in continuare tricoul albastru.

Weekend in Mica Bucla. Eduard Grosu poarta in continuare tricoul albastru.

Weekend in Mica Bucla cu etapele de la Ploiesti la Piatra Arsa, pe un traseu de 124 kilometri. Turul se va incheia dupa 102 kilometri, la Bucuresti, pe 15 septembrie. Vinerea este dedicata intrecerii de la Buzau la Targoviste, pe 125 kilometri. 

Polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) a castigat etapa a doua a Turului ciclist al Romaniei,  intre Brasov si Focsani.  Eduard Grosu s-a clasat pe locul al treilea.

Aniolkowski a fost urmat de estonianul Mihkel Raeim si de Grosu.

Polonezul Patryk Stosz (CCC Development Team) a fost primul pe catararea speciala de la kilometrul 80 al etapei, dar si in a doua catarare a zilei.

In clasamentul general, primul loc este ocupat de olandezul Ivar Slik (Monkey Town). Purtatorul tricoului galben este urmat de coechipierul sau Alex Molenaar, la 4 secunde. Polonezul Aniolkowski (CCC Development Team) este  la 46 de secunde

Weekend in mica Bucla in care Grosu vrea sa ramana in tricoul albastru. Edi este la 48 de secunde de primul clasat olandezul Ivar Slik.

Weekend in Mica Bucla. Eduard Grosu poarta in continuare tricoul albastru.
Sursa Sportfoto Press
Credit Zsolt Halmágyi

Dupa finish-ul de la Focsani tricoul rosu, de lider al sprinterilor, a fost preluat de italianul Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli).  Tricoul verde a fost imbracat de polonezul Patryk Stosz (CCC Development Team). Lider in clasamentul cataratorilor, Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT) poarta in continuare tricoul alb, de lider la Under-23. Grosu poarta tricoul albastru, pentru cel mai bine clasat roman.

In 1934 Romania era a sasea tara din lume care organiza un tur ciclist international, chiar inaintea Spaniei.

Mircea Romascanu si Constantin Dumitrescu, doua legende ale ciclismului romanesc, au castigat fiecare, de 3 ori, Turul Romaniei, fiind cel mai mare numar de victorii individuale.

Mica Bucla a  intrat in Calendarul Federatiei Internationale de Ciclism  in 2008

Uniunea Ciclista internationala a salutat revenirea in programul competitional pentru Turul Romaniei. Anul acesta competitia a promovat la calificativul 2.1 al UCI.

Pe AIMX gasiti reactii dupa concursul Tor des Geants. Aflati ce s-a intamplat dupa 85 de ore si 35 de minute AICI!

CREDIT FOTO  Zsolt Halmágyi Sportfoto Press

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE