Cristi Manole dupa un rezultat de TOP la TDG:”Conteaza de cate ori esti capabil sa-ti revii dupa o problema”

535

Ultramaratonistul Cristi Manole a reusit un rezultat excelent in cadrul dificiliului concurs Tor des Geants. A incheiat cursa pe locul 7 dupa ce „s-a intors de la groapa”(DNF). Doctorii l-au tras pe dreapta si au vrut sa-l scoata din cursa pentru ca saturatia cu oxigen a sangelui era scazuta, 90 la suta, fata de 97 la suta. Cristi a continuat pana la urma cursa pe propria semnatura si a recuperat alte 9 locuri.

Cristi Manole a reusit un rezultat de TOP la Tor des Geants: locul 7, dupa 85 de ore si 35 de minute

Cristi manole TDGDe peste 4 zile ultramaratonistii inscrisi la Tor des Geants se lupta cu propriile limite. 310 dintre ei au cedat din diferite motive. Si Cristi Manole a fost la un pas de abandon. Sau mai bine spus de a fi scos din cursa. Ultramaratonistul de 30 de ani a povestit ce s-a intamplat. „Primii 150km am fost bine. In segmentul Valgrisenche Cogne a fost foare frig, sus la 3000m, -15/20 si probabil am patit ceva la plamani. Dupa care m-am resimtit in a doua noapte, efectiv hiperventilam cand incepeam orice mica urcare. La Col de Vechia ma vede un medic, imi pune oximetru (nivel de O2 in sange) si nu dadeam mai mult de 90% (valori normale +97%). Imi pune masca de oxigen si la fel. Plamanii mei nu bagau mai mult de 90% oxigen in sange. Nu ma lasa sa continui cursa si imi transmite ca „dimineata cobori cu cineva sau cu elicopterul”. Am ales sa dorm. Cursa se terminase. Am dormit vreo 4 ore si dimineata cobor cu 2 voluntari spre Niel. Si parca coborand ma simteam tot mai bine. Le zic sa-l intrebe pe medic daca as putea continua. Raspunde ca daca medicul din Niel ma lasa ii ok. Ii las pe voluntari in urma, ajung la Niel, ma vede medicul, dadeam 95%. Imi zice ca ma lasa sa continui singur pana la Gressoney pe propia raspundere.”

 Romanul stabilit la Madrid a inceput sa alerge serios in mai 2018, cu 4 luni inainte de prima participare la Tor des Geants.

Pentru Cristi Manole a inceput apoi o cursa de urmarire. De pe locul 16 a urcat pana pe 7. Si a terminat in aceasta dimineata la 2 si jumatate, la doar 20 de minute in spatele locului 5. „Ce am invatat de la TDG… Nu conteaza cat de rapid esti, ci de cate ori esti capabil sa iti revii dupa o problema.” Anul viitor Cristi va reprezenta Romania la cel mai lung ultramaraton de pe planeta pe un traseu de hiking: MEGARACE (1001 kilometri).

„Daca as avea puteri supranaturale as mari nivelul de empatism al oamenilor. Si mai ales fata de animale. Consider ca sufera mult din cauza noastra.” – Cristi Manole, pentru aimx.ro

aimx.ro a realizat un reportaj in exclusivitate cu alergatorul roman in decembrie 2018. Il puteti citi aici.

Situatia celorlalti romani aflati inca in cursa la TDG:

Claudiu Beletoiu – locul 85, km 308

Cosmin Rugina – locul 243, km 256

Dinu Turcanu – locul 420, km 239

Vlad Munteanu- abandon, km 221

Costica Anghel – abandon, km 205

Catalin Sava – abandon, km 50

Tot pe aimx.ro poti afla si cine sunt campionii nationali la canotaj, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Transylvania 100, Tor des Geants facebook