Weekend plin de succes în scrimă. Radu Nițu urcă pe podium.

0
283
Weekend plin de succes în scrimă. Radu Nițu urcă pe podium.
sursa Alin Badea Facebook

Weekend plin de succes în scrimă. Radu Nițu urcă pe podium. Radu a câștigat bronzul Cupei Mondiale de sabie, pentru juniori, de la Hammamat, în Tunisia. Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 6. România a câștigat Trofeul Bertinetti la spadă feminin! Echipa națională feminină de spadă a României a participat sâmbătă la a 55-a ediție a Trofeului Marcello și Franco Bertinetti, organizată în orașul italian Vercelli.

Weekend plin de succes în scrimă. Radu Nițu urcă pe podium, declarație după startul de sezon.

”A fost primul concurs din sezon. Am încercat să fac cea mai bună scrimă a mea. Pentru primul concurs a fost destul de bine. Am cucerit medalia de bronz și cu echipa. Sunt bucuros de cum am tras atât la individual cât și la echipe. Pot să zic că cel mai greu meci a fost cel cu Egiptul. Am pierdut 45-44. Aceeași echipă pe care am învins-o în semifinale la Mondiale. Încet ne omogenizăm și sperăm să obținem rezultate și mai bune ca anul trecut. Anul acesta am luat locul 2 la Europenele de U20 la individual Locul 2 la Mondialele de U20 cu echipa și locul 3 la Europenele de U23 tot cu echipa în urma acestui concurs am urcat pe locul 2 în clasamentul mondial de U20.”- Radu Nițu pentru AIMX

Medalii câștigate la scrimă! Două medalii de argint au cucerit sabrerii tricolori la turneul Etropolski’s Sabre. Conform Federației Române de Scrimă, Ilinca Pantiș a luat argintul la turneul pentru juniori de la Tashkent.

Medalii câștigate la scrimă! Ilinca Pantiș, Matei Radu și Casian Cîdu sunt protagoniști.

Două medalii de argint au cucerit sabrerii tricolori la turneul din capitala Bulgariei, ambele la masculin: Matei Radu la U14 și Casian Cîdu la cadeți. Aflați amănunte aici!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea