sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREZinaida Sacara incheie sezonul cu o victorie la semimaraton. Povestea sportivei

Zinaida Sacara incheie sezonul cu o victorie la semimaraton. Povestea sportivei

Zinaida Sacara a inceput sa alerge in urma cu 4 ani. A fost selectata de reprezentantii unui club sportiv din Moldova cand se antrena intr-un parc din Chisinau. Zinaida a incheiat anul pe prima treapta a podiumului la semimaratonul de la intrecerea Baneasa Winter Race.

Zinaida Sacara e nascuta pe 11 ianuarie. Vine din Republica Moldova si castiga intreceri de alergare.

Zinaida Sacara incheie sezonul cu o victorie la semimaraton. Povestea sportivei”Fac antrenamente 6 din 7 zile. Pe luna pot acumula in jur de 500km.(+-). Aici deja depinde de ce cursa ma pregatesc. Uneori poate fi si mai mult. Anul acesta cea mai buna cursa a fost Chisinau Marathon, cursa de 42km., cu un timp personal 2h.56min .Sunt si castigatoarea acestui concurs  la open.”-Zinaida Sacara

Zinaida a castigat la categoria de varsta proba de semimaraton cu in timp personal de referinta de 1h.24min, in Belarus, la Minsk. Un alt record personal e la 10km.: 37min.46sec.,la un concurs din Moldova.
O cursa importanta este aceea din Orheiul Vechi, Moldova, de semimaraton, la care Zinaida a castigat 3 ani la rand: din 2017 pana in prezent.

”Am ales acest concurs din Baneasa, pentru ca este o cursa de suflet si mi-am dorit sa-mi inchei cu el sezonul de alergare. Este un concurs bine organizat cu un traseu frumos. Chiar si timpul ne-a bucurat cu mult soare.
Concursul de 1 Decembrie la fel, a fost bine organizat. Am explorat prin alergare parcul cu un timp putin mai rece. De aici poate si rezultatul personal care a foat mai modest. A fost loc.1 la categoria de varsta si locul 4 la general.”-Zinaida Sacara

Zinaida Sacara incheie sezonul cu o victorie la semimaraton. Povestea sportiveiUrmatoarea cursa a Zinaidei e la Gerar 2020.

Baneasa Race Winter Edition a avut un cros, 11 kilometri si semimaratonul. Temperatura a fost cu 2,3 grade peste 0, iar concurentii s-au bucurat si de un „soare cu dinti”. Cel mai rapid alergator la cros a fost Cristian Lutic. ”Traseul a fost bun. Il stiam si de la editia de tomana. Asa ca a fost totul perfect” a declarat castigatorul concursului.

Pe AIMX puteti citi si povestea lui Lutic! Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE