Ziua recordurilor la Natație. Robert Glință se remarcă la suta spate, record mondial la mixt

110
Ziua recordurilor la Natație. Robert Glință se remarcă la suta spate, record mondial la mixt
FOTO: swimswam.com

Ziua recordurilor la Budapesta. Remarcații zilei au fost americanul Caeleb Dressel și românul Robert Glință. Dressel a făcut record mondial la 100 metri mixt, la Budapesta. Robert Glinţă a stabilit, luni, noi recorduri naţionale în probele de 50 metri spate şi 100 metri spate, în bazin de 25 metri.

Ziua recordurilor în competiţia International Swimming League.Dressel a făcut record mondial. Glință a răspuns cu două recorduri naționale.

Întrecerile din ISL continuă cu sportivii echipelor Iron, Cali Condors, Toronto Titans și LA Current în bazinul de 25 de metri din Budapesta.

Americanul Caeleb Dressel a stabilit un record mondial la 100 metri mixt, la International Swimming League. El a devenit primul înotător care parcurge distanţa în mai puţin de 50 de secunde.

Caeleb Dressel a încheiat proba  49 de secunde şi 88 de sutimi.

Dressel a depăşit performanța rusului Vladimir Morozov, cu 50”26, din noiembrie 2018.

Ziua recordurilor la Natație. Robert Glință se remarcă la suta spate, record mondial la mixt
FOTO: swimswam.com

Robert Glinţă a câştigat cursa din semifinalele competiţiei (pentru echipa Iron). Robert a fost urmat de americanul Stewart Coleman, de brazilianul Guilherme Basseto şi de americanul Ryan Murphy.

Stewart Coleman l-a urmat pe Robert cu timpul 49.66 +0.02 față de timpul lui Robert. Al treilea clasat a fost la 100 metri spate Guilherme Basseto colegul lui Robert în echipa Iron!

Robert Glinţă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a reuşit al treilea său record naţional la 100 metri spate în mai puţin de două săptămâni.

La 23 ani Robert a mai stabilit noi recorduri naţionale la 50 metri spate şi la 200 metri spate.

Tot luni, la 50 metri spate, Glinţă a ocupat locul al patrulea. La stafeta 4×100 metri liber a fost pe 3. Robert a concurat cu SAKCI, ORSI și SANTOS pentru Iron. Au castigat de la LA Current: MURPHY, SILVA FRANCA, SHIELDS și ROONEY.

Pe AIMX găsiți aici și declarațiile lui Robert de la Budapesta