Andreea Chitu a castigat medalia de aur la Grand Prix-ul de Judo din Antalya!

333
Andreea Chitu a castigat medalia de aur la Grand Prix-ul de Judo din Antalya!

Andreea Chitu a castigat medalia de aur la Judo la Grand Prix-ul din Turcia, in Antalya. In finala Andreea a invins o sportiva din Mongolia, pe Monkhbatyn Urantsetseg la categoria 52 de kilograme. Rezultatul o ajuta pe Andreea sa se califice la Jocurile Olimpice de anul viitor din Japonia, organizate la Tokyo! Rezultate aici!

Andreea Chitu a castigat medalia de aur dupa un ippon facut reprezentantei Mongoliei si are consolidat locul pentru calificarea laTokyo 2020!

In drumul spre aur, Andreea a eliminat-o pe Katinka Szabo din Ungaria. A urmat victoria in fata rusoaicei Yulia Kazarina si a castigat astfel Grupa D. In semifinale Andreea a invins-o pe brazilianca Sarah Menezes!

Andreea Chitu a avut un prim tur liber, dupa care a trecut prin descalificare de Katinka Szabo, din Ungaria. Contra  Iuliei Kazarina, Andreea a avut nevoie de un minut pentru victorie prin ippon. Brazilianca Sarah Menezes, campioana olimpica in urma cu 7 ani la  Londra in finala cu Alina Dumitru, a fost invinsa acum de Andreea dupa doua wazaari.

Cu punctele castigate in Turcia, Andreea Chitu isi consolideaza pozitia in clasamentul mondial pentru locul care ii asigura participarea la Jocurile Olimpice.

Andreea Chitu a reusit anul acesta sa castige medalia de bronz la Grand Prix-ul din Israel. Chitu s-a impus in confruntarea cu rusoaica Kuznetsova in 30 de secunde. Andreea Chitu a invins-o in sferturi pe Angelica Delgado, campioana Statelor Unite ale Americii.

Andreea Chitu a fost invinsa in semifinalele Grand Prix-ului din Israel de campioana olimpica la judo Majlinda Kelmendi, din Kosovo.

Pana in semifinale Andreea Chitu a trecut de Taciana Cesar din Guinea-Bissau. A urmat confruntarea cu Tinka Easton din Australia. Victoria cu Delgado din SUA a propulsat-o pe Andreea in semifinala unde a fost invinsa de Kelmendi.  Ca sa ajunga la bronz, Chitu a trecut peste infrangerea cu Majlinda si a luptat cu rusoaica Kuznetsova. Andreea s-a impus in 30 de secunde, prin ippon si a castigat astfel medalia de bronz.
Grand Prix-ul de la Tel Aviv a adus la concurs  379 de sportivi, din 53 de tari.

 

Autor: Ovidiu Pețenghea