Florentina Iusco sare spre Mondiale cu gandul la Tokyo 2020

541
Florentina Iusco sare spre Mondiale cu gandul la Tokyo 2020

Florentina Iusco a reusit sa se califice la Mondiale la primul concurs in aer liber din acest sezon. La Europene, Florentina Iusco a sarit 6,49 metri si a incheiat pe locul opt. Tot in acest an Florentina Costina Iusco a cucerit medalia de argint la saritura in lungime (6,39 metri).Intrecerea a fost programata in cadrul Campionatelor Balcanice de sala de la Istanbul.

Florentina Iusco a reusit o saritura de 6,75 m la lungime care ii asigura participarea al Mondialele de la Doha

Florentina este legitimata la Centru National Sportiv Cetate Deva. Este eleva antrenorului Nicolae Alexe si s-a reintors in atletism dupa o perioada de succes la bob.

”Am inceput atletismul in clasa a patra cu Nicolae Alexe. Sarituri am inceput sa fac trei ani mai tarziu. Eram micuta si mi-a fost greu. Fetele sareau 5.50, eu la 4 metri. Am inceput cu 200 de metri alergare si sarituri la inaltime.”-Florentina Iusco

Florentina s-a luptat cu hernia de disc si a reusit sa se recupereze si sa revina la atletism dupa perioada petrecuta la Bob.

„Cel mai greu moment fizic a fost sa revin dupa nastere. Dar am mai avut inainte o ruptura musculara la primul concurs din sezon in 2014. Atunci am ratat Mondialele de Juniori 1, Campionatele Balcanice! Atunci am fost demoralizata. In 2015 am revenit si am luat si medalia de bronz la Campionatul European de la Praga.”-Florentina Iusco

In 2015 in sezonul de vara Florentina a facut hernie de disc. S-a tratat in Germania. In 2016 Florentina a ramas insarcinata.

„Cand am plecat la Bob am facut o terapie 6 luni. Mi-am intarit musculatura spatelui si acum mai fac exercitiile de la antrenamentele de Bob ca sa nu mai am dureri.”-Florentina Iusco

Florentina a concurat cu succes la Bob! Detalii aici!

La Ramnicu Valcea, in cadrul editiei cu numarul 12 a „Memorialului Octavian si Viorica Enescu”, Florentina Iusco (Marincu) a reusit o saritura de 6,75 m la lungime. Isi propune sa faca baremul pentru Jocurile Olimpice 6,82 si sa atinga forma maxima la Campionatele Mondiale.

In 2015 Florentina a sarit  6,79 metri. A fost saritura pentru locul 3 la Europenele de sala ale seniorilor de la Praga. Un alt rezultat personal de referinta (6,78 metri)  i-a adus prima pozitie la competitia continentala a juniorilor 1 de la Ekilstuna.

Autor Ovidiu Pețenghea