Rareș Mikloș câștigă la individual și cu echipa României titlul de campion balcanic

104
Rareș Mikloș câștigă la individual și cu echipa României titlul de campion balcanic
sursa Facebook CSM Sighisoara, Raress Miklos & Popa Marius

Rareș Mikloș câștigă la individual și cu echipa României titlul de campion balcanic la alergare montană! Este o lună perfectă! La Campionatul Național de Alergare Montană pe Scurta Distanță – etapa 1 a obținut calificarea pentru competițiile internaționale, la Campionatul Balcanic de Alergare Montana (Niksic, Muntenegru – 14 mai) și la Campionatul Mondial de Alergare Montana (Insbruck-Stubai, Austria – 6-10 iunie).

Rareș Mikloș câștigă la individual și cu echipa la alergare montană! Reacții după Campionatul Balcanic de Alergare Montana (Niksic, Muntenegru – 14 mai).

”Cursa a fost foarte bună pentru noi toți, am încercat pur și simplu să mă focusez pe mine și pe ce am de făcut. Diferența probabil s-a facut pe partea de urcare, avand 6 ture de 2000m, cu 1km de urcare și 1km de coborâre. După a 2-a coborâre, am preluat conducerea și acolo am rămas. Am vrut să ajung cât mai în față pe podium. Mi-am dorit o medalie foarte mult și iată că a ieșit mai bine decât puteam să îmi imaginez. Acest rezultat înseamnă foarte mult și reprezintă muncă depusă în ultimii ani. Acum focusul meu merge către Campionatul Mondial de la începutul lunii iunie, din Austria.”-a declarat pentru AIMX, Raress Miklos.

Pe pagina de socializare, Popa Marius a adăugat:

”Dacă până acum toate Balcaniadele de alergare Montană la care am participat au fost la categoria juniori, am trecut la cu totul alt nivel ! Mai exact la categoria seniorilor, unde după cum mă așteptam traseul, distanța și diferența de nivel presupun o muncă de două ori mai mare ca și până acum! Sunt foarte recunoscător față de echipa României și de colegii mei minunați care au luptat până la capăt și în acest fel am reușit împreună să cucerim aurul! Cel mai mult îl felicit acum pe colegul meu Raress Miklos care a reușit să pună mâna pe medalia de aur la individual care l-a făcut cel mai fericit atât pe el cât și pe noi să fim mândrii, colegii acestei delegații ! Mi-aș fi dorit sa fiu și eu acolo cât mai aprope de el și de restul echipei dar pentru asta știu că trebuie să muncesc în continuare mai mult pentru a-mi demonstra și mie că nimic nu-i imposibil ! Chiar dacă sunt cel mai mic din aceasta echipă voi crește și voi încerca mereu să dau tot ceea ce îi mai bun pentru a mă ridica la nivelul așteptărilor ! ”

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea