Laviniu Chiș a câștigat 10 k la Bucharest Marathon. Declarație după cursă

0
268
Laviniu Chiș a câștigat 10 k la Bucharest Marathon. Declarație după cursă

Laviniu Chiș a câștigat după ce a făcut diferența în prima parte a cursei. De la kilometrul 3 s-a simțit bine. Top 3 a fost completat de Vitalie Gheorghiță și de francezul Charles Duminy. Al treilea român a fost Andrei Cristian Ștefana. Găsiți timpii la finish aici!

Laviniu Chiș a câștigat cu un avantaj de sub 1 minut la Bucharest Marathon. Noul obiectiv al atletului.

”A fost relativ, ok. Am lăsat-o puțin mai moale pe final. S-au întâmplat multe înainte de final și nu am apucat să fac încălzirea. Cred că am făcut diferența undeva pe la kilometrul trei. Am venit doar pentru premiu. Urmează Campionatul Național de Cross. O să duc 4×1500 mixt. Obiectivul e să prind echipa de Europene la mixt. Se vor duce primii 2, băieți și fete.”

Laviniu Chiș a câștigat 10 k la Bucharest Marathon. Declarație după cursă
Robert Glință prezent la Bucharest MARATHON

La competiție a fost prezent și Robert Glință. Primul român campion european la Natație. Medaliat cu aur în proba de 100 metri spate, la Campionatele de la Budapesta, a venit să promoveze în Piața Constituției, modelul de alergare HOVR Infinite 4. La 10 k cea mai rapidă a fost Maria Claudia Florea. Al 15-lea timp după băieți. Andreea Stavila din Republica Moldova a urmat-o. Top trei a fost completat de Ecaterina Cernat. Laviniu Chiș are în palmares titlul de campion balcanic la 5000 de metri.

Atletul bihorean antrenat de Robert Olah sub culorile clubului CSM CSU Oradea a dominat cursa organizată în cadrul Campionatului Balcanic de atletism pentru seniori care a avut loc în Bulgaria, la Stara Zagora.

Sportivul orădean a făcut cronometrat atunci în 14 minute, 26 de secunde și 7 sutimi.

Pe AIMX  citiți și articole din natație! Aflați și vești din ciclism! Miruna-Maria Gîrbacea este una dintre cele mai rapide fete din mountain biking-ul din România! Detalii, aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea