vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALERGARERezultate KM Vertical Balea: concursul cu peisaje care-ti taie rasuflarea

Rezultate KM Vertical Balea: concursul cu peisaje care-ti taie rasuflarea

KM Vertical Balea este cursa de alergare montana cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din Romania. Este un concurs care-ti taie rasuflarea atat prin frumusetea locurilor, cat si prin dificultate. Concurentii trebuie sa parcurga un traseu de 5 kilometri, cu 1000 de metri diferenta de nivel. Competitia se organizeaza din 2017. Anul acesta 80 de alergatori au ajuns la finish.

George Coltea si Adriana Plosnita au fost castigatorii KM Vertical Balea 2019 

Traseul urca de la Balea Cascada (1230 m altitudine) pe marcajul triunghi albastru pana la Balea Lac 2050m, prin Valea Balea. Finish-ul este deasupra cabanelor de la Balea Lac, in Curmatura Balii (Saua Doamnei) 2240m. Alergatorii traverseaza si soseaua DN7C in mai multe locuri, care este inca inchisa circulatiei. Pereti de zapada ii flancheaza pe concurenti.

In absenta lui Viorel Palici si Andrei Preda (locurile 1, respectiv 2 atat in 2017, cat si anul trecut), concursul a fost o „afacere” a valorosilor atleti din sporturile de iarna. George Coltea a fost castigatorul KM Vertical Balea. A parcurs traseul in 47 de minute si 55 de secunde. A fost urmat de un alt junior de mare perspectiva in sportul pe care-l practica: George Jinga (48.51), medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Schi Alpinism la inceputul acestui an. aimx.ro a scris aici de performanta lui Jinga.

Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Rares Manea, antrenorul echipei de schi alpinism Dinamo. Rares a parcurs traseul in 49.00.

Adriana Plosnita a fost prima alergatoare care a ajuns la 2240 de metri altitudine. O prezenta constanta si cu rezultate bune la ultramaratoane, Adriana a oprit cronometrul la 1.00.45. Raluca Burtea a fost a doua in 1.03.09, iar locul al treilea a fost „rezervat” de Miruna Garbacea: 1.03.44. Rezultate complete aveti aici.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performanta lui Gabriel Bitan la Internationalele de Atlestism, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Claudiu Fabian Milea, Mihai Savu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE